ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 25€. ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ!

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

(+30) 27420 25726

Menu

5 απλοί τρόποι ενίσχυσης του ανοσοποιητικού μας

Blog

By goji_admin-0 Comment

Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας είναι κάτι που μας απασχολεί όλους – πόσο μάλλον τους χειμερινούς μήνες, πόσο μάλλον τη φετινή χρονιά! Πολλές είναι οι αναγνώσεις και οι γενικότερες αναζητήσεις μας για να οδηγηθούμε στις πιο αποτελεσματικές επιλογές και αποφάσεις. Όμως, κάποιες φορές τα πράγματα είναι πιο απλά ή, όπως λένε, «στα απλά κρύβεται η ουσία». Παρακάτω, θα δούμε μερικούς απλούς αλλά… θαυματουργούς τρόπους που βοηθούν στο να διατηρήσουμε την υγεία μας και, κατ’ επέκταση, την ευτυχία μας!

1.    Περάστε λίγο χρόνο στον ήλιο

Πρόκειται για μία, κατά κύριο λόγο, καλοκαιρινή συνήθεια αλλά είναι πραγματικά ωφέλιμο να περνάμε χρόνο στον ήλιο όσο πιο πολλές μέρες του χρόνου μπορούμε. Εκτός από τη διάθεσή μας, η έκθεση στον ήλιο μπορεί να ενισχύσει και το ανοσοποιητικό μας. Ας μην ξεχνάμε πόσο σημαντική είναι η Βιταμίνη D για τον οργανισμό μας, όχι μόνο για την υγεία των οστών αλλά και για άλλους τομείς της υγείας μας: νόσος Alzheimer, καρκίνος, διαβήτης, ανάπτυξη των παιδιών κ.α.

2.      Γίνετε φίλοι με το goji berry

Πολύ καλός μας σύμμαχος είναι, αναμφίβολα, και το goji berry, το πρώτο σε περιεκτικότητα άγριο φρούτο αντιοξειδωτικών ουσιών. Το γεγονός ότι οι ιδιότητές του είναι εξαιρετικά ωφέλιμες για την υγεία του οργανισμού μας είναι γνωστό. Αυτό που ίσως δεν είναι τόσο γνωστό είναι οι πολλοί, και ευφάνταστοι, τρόποι λήψης του καρπού που όχι μόνο απογειώνει το ανοσοποιητικό μας αλλά ξυπνά και τις αισθήσεις μας.

3.      Ασκηθείτε τακτικά

Η σωματική δραστηριότητα βοηθά τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος να κινούνται πιο γρήγορα – αυτό την καθιστά απαραίτητη για τη λειτουργία του. Ωστόσο, όπως ισχύει για τους περισσότερους, αν όχι όλους, τομείς στη ζωή μας, η υπερβολή δεν θα φέρει απαραίτητα καλύτερα αποτελέσματα, γι’ αυτό αν νιώθετε σοβαρή κούραση, μην το παρακάνετε με την άθληση. Το σημαντικό είναι να την εντάξετε στην καθημερινότητά σας, να μην την αποφεύγετε. Με άλλα λόγια, έναν… χαιρετισμό στον ήλιο, μπορείτε να τον κάνετε καθημερινά, σε κάθε περίπτωση!

4.      Κοιμηθείτε

Αν προηγηθεί μέσα στη μέρα άσκηση, σίγουρα ο ύπνος έρχεται πιο εύκολα τη νύχτα. Ακόμα, όμως, κι αν η σωματική κούραση δεν είναι σημαντική και δεν βοηθά στο να φέρετε τον ύπνο στο κρεβάτι σας, μην αφήσετε το ζήτημα στην τύχη του. Προσπαθήστε να κοιμάστε 7 με 8 ώρες κάθε βράδυ, χωρίς διακοπές. Η αυπνία αποδιοργανώνει και σταδιακά καταστρέφει το ανοσοποιητικό και καθιστά πιο δύσκολη την καταπολέμηση ενός ιού.

*Tip: Η χαλαρωτική μουσική είναι ιδανική όταν έχουμε άγχος, κούραση, αϋπνία και λειτουργεί εξαιρετικά αποτελεσματικά όταν κοιμόμαστε!

5.      Γελάστε ξανά και ξανά

Το γέλιο, ανάμεσα σε άλλα, μειώνει τα επίπεδα του στρες και την αρτηριακή πίεση, γυμνάζει τους μυς, συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς, απελευθερώνει ενδορφίνες – φυσικά παυσίπονα του οργανισμού! Αφήστε το γέλιο να έχει καθημερινή παρουσία στην καθημερινότητά σας και… μεταδώστε το ελεύθερα!

Leave a Comment