ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 25€. ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ!

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

(+30) 27420 25726

Menu

Μειώνουμε το άγχος που νιώθουμε με τη δύναμη των αισθήσεων

Blog

By goji_admin-0 Comment

Γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει άγχος. Μας επισκέπτεται όλους. Άλλοτε μένει περισσότερο κι άλλοτε λιγότερο. Μοιάζει καμιά φορά να είναι πιο δυνατό από εμάς. Όμως, η δύναμη που έχει η κάθε μας αίσθηση και ο καθένας μας χωριστά είναι ικανή να νικήσει αυτόν τον κάποιες φορές ανίκητο, φαινομενικά, επισκέπτη!

Οι 5 υπέροχες αισθήσεις μας μπορούν να γίνουν σύμμαχοί μας στην προσπάθειά μας να μειώσουμε το άγχος που κυριεύει σε αρκετές περιστάσεις και περιόδους τη ζωή μας. Όταν αναγνωρίσετε ότι είστε αγχωμένοι, δοκιμάστε να τις εμπιστευτείτε και δεν θα χάσετε. Εκείνες θα κάνουν τη «δουλειά» τους, όπως πάντα κι όπως πολύ καλά ξέρουν. Πώς; Ας κάνουμε μια βόλτα στις παρακάτω γραμμές κι ας τις αφήσουμε να μας ταξιδέψουν!

Αφή

Ένα από τα εργαλεία που μπορούν να μας βοηθήσουν στην ανακούφιση από το άγχος είναι η ενεργοποίηση της αφής ή, αλλιώς, η επαφή! Μπορείτε να τυλίξετε τον εαυτό σας με μια ζεστή κουβέρτα ή ένα σάλι. Το σώμα θα νιώσει, αφού ζεσταθεί, πιο άνετο και ελεύθερο κι έτσι θα είναι πιο εύκολο για τις ανάσες να έχουν σταθερή και ικανοποιητική διάρκεια. Εξίσου αποτελεσματικά στη μείωση του άγχους μπορούν να φανούν, ανάμεσα σε άλλα, ένα χάδι στο κατοικίδιό σας, μια αγκαλιά με ένα πολύ οικείο πρόσωπο, λίγο μασάζ στο εαυτό σας και ρούχα όχι μόνο άνετα αλλά και ευχάριστα στην αίσθηση όταν ακουμπούν το δέρμα.

Όσφρηση

Εξαιρετικά γρήγορα αποτελέσματα μπορείτε να συναντήσετε και ανάβοντας ένα αρωματικό κερί στον χώρο σας, μυρίζοντας ένα λουλούδι ή το άρωμα μιας αγαπημένης σας κολόνιας. Πέρα, όμως, από αυτές τις μυρωδιές, χρήσιμη θα σας φανεί και μια βαθιά εισπνοή καθαρού αέρα. Και, φυσικά, όσο περισσότερες τόσο καλύτερα!

Ακοή

Εδώ συναντάμε άλλη μία περίπτωση που η μουσική έρχεται να μας αποδείξει ξανά τη δύναμή της. Ακούστε το αγαπημένο σας μουσικό κομμάτι ή βρείτε σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα διάφορους ήχους της φύσης. Αναμφίβολα, λίγα λεπτά μετά θα έχετε χαλαρώσει – σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό. Ακόμη, μη διστάσετε να καλέσετε κάποιον που αγαπάτε για μια σύντομη συζήτηση. Στο άκουσμα της οικείας αυτής φωνής, το πιθανότερο είναι ότι θα ηρεμήσετε.

Όραση

Κοιτάξτε μια φωτογραφία που έχετε μαζί σας ή γύρω σας. Κοιτάξετε ένα λουλούδι, ένα φυτό, ένα δέντρο. Κοιτάξτε τον ουρανό. Κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη – σίγουρα θα θέλετε να του αλλάξετε έκφραση και να τον δείτε να χαμογελάει. Ακόμα κι αν είστε κλεισμένοι σε έναν «κρύο» χώρο ή «στους τέσσερις τοίχους» (όπως λένε!), κλείστε τα μάτια και κοιτάξτε τη θάλασσα, το βουνό ή ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε και θέλετε να δείτε.

Γεύση

Φάτε μια μικρή ποσότητα ενός γλυκού που σας αρέσει πολύ. Μασήστε αργά για να νιώσετε όσο το δυνατόν πιο έντονα και για όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα τη γεύση. Σίγουρα, θα νιώσετε καλύτερα. Απολαύστε ένα υγιεινό σνακ. Για παράδειγμα, με την κατανάλωση λίγων μόνο καρπών goji berry, ενισχύεται το αίσθημα της ευεξίας και της αισιοδοξίας. Δεν είναι τυχαία γνωστό ως το «μούρο της ευτυχίας»! Και, ναι, η ευτυχία έχει γεύση!

Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά παραδείγματα που στόχο έχουν είτε να δώσουν λύσεις για εσωτερική ηρεμία είτε να αποτελέσουν έμπνευση για να βρει στη συνέχεια ο καθένας την καλύτερη λύση για εκείνον προσωπικά. Επίσης, σε κάποιους από εμάς λειτουργούν καλύτερα όσα σχετίζονται με μία αίσθηση ενώ σε άλλους με κάποια άλλη. Βρείτε τη δική σας κι ελάτε να πάμε όλοι μαζί ένα βήμα πιο κοντά στα χαμόγελα και την ευτυχία!

Leave a Comment