Φτιάχνουμε ένα μείγμα με:
- 1 1/2 κούπα + 3 κ.σ. αλεύρι (ή μείγμα με αλεύρι βρώμης)
- 1 κούπα ζάχαρη (ή μαύρη ζάχαρη ή αγαύη)
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και προσθέτουμε:
- 1 κούπα κρύο νερό
- 1 κ.σ. ξύδι
- 6 κ.σ. ηλιέλαιο
Για το γαρνίρισμα:
- 1/2 κούπα σταφίδες μουλιασμένες σε ποτό (ή μείγμα σταφίδες και goji berries, μουσκεμένα σε ρούμι ή όποιο λικέρ προτιμάτε),
- 1/2 κούπα καρύδια τριμμένα
- Μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη με Goji berry-Μήλο-Κανέλα & Αγαύη
- 4-5 μήλα (κομμένα σε φέτες)
- το χυμό ενός λεμονιού με τον οποίο ραντίζουμε τα μήλα για να μην μαυρίσουν.
Στραγγίζουμε τις σταφίδες και τις ανακατεύουμε με το μείγμα αλευριού, το δε ποτό το προσθέτουμε αντί για μέρος του νερού της συνταγής.
- Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι, ίσα να αναμιχθούν όλα τα υλικά.
- Αδειάζουμε σε αλάδωτο ταψάκι και πατάμε ελαφρά τα υλικά να γίνουν μία ομοιογενής στρώση.
- Στρώνουμε επάνω τη Μαρμελάδα Goji berry-Μήλο-Κανέλα με Αγαύη
- Αραδιάζουμε τα μήλα από πάνω, πασπαλίζουμε με λίγο spread μήλου-κανέλας ακόμα, με τα καρύδια, τις σταφίδες και τα Goji berries.
Ψήνουμε στους 180 C, περίπου 30′
Απολαύστε το ζεστό ή και κρύο.
Ένα γλυκό ελαφρύ, υγιεινό, νόστιμο!