ΣΑΛΑΤΑ
και για μένα αρχίζει η τιμητική της, μόλις ζεσταίνει ο καιρός. Σίγουρα τρώω περισσότερες σαλάτες τους θερινούς μήνες απ΄ότι τους χειμερινούς. Είναι δροσιστικές, μπορούν να γίνουν πλήρες γεύμα, γιατί έτσι και αλλιώς πάντα το καλοκαίρι τρώμε λιγότερο!
Βρήκα λοιπόν στη λαϊκή μου αυτή τη βδομάδα, τρυφερό baby σπανάκι και φρέσκιες φράουλες και σας κάνω μια από τις αγαπημένες μου σαλάτες, σε νηστίσιμη εκδοχή, γιατί κανονικά βάζω και ροκφόρ. Παρόλα αυτά δε χάνει στη γεύση και είναι μια ωραία επιλογή και για γεύμα και στο τραπέζι σας.
Το dressing είναι απλό αλλά ιδιαίτερο καθώς είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τη σάλτσα GOJI SPIRIT με τσάι του βουνού και γλυκάνισο, που στην ουσία μου θύμιζε ξύδι, σε πιο ήπια ένταση με αυτά τα αρώματα.
ΣΑΛΑΤΑ ΣΠΑΝΑΚΙΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Υλικά
για το ντρέσινγκ:
ΞΕΠΛΕΝΩ τα λαχανικά σε νερό και ξύδι.
ΠΡΟΣΘΕΤΩ σε μπολ το σπανάκι μου χωρίς να το κόψω, ίσως κάποια μεγάλα φύλλα ..
ΚΟΒΩ τις φράουλες ροδέλες. Ψιλοκόβω τον άνιθο.
ΠΡΟΣΘΕΤΩ όλα τα υλικά. Ανακατεύω.
ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ. Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά και περιχύνω τη σαλάτα μου.