Υλικά
- 1 κιλό διάφορα χόρτα (άγρια χόρτα, σπανάκι, βλήτα, κ.α.)
- 6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ξερό, μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 καρότο μεγάλο στο μούλτι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Συνοδευτική Chutney sauce Goji Berry, Μήλο & κουρκουμά
Μέθοδος
- Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά τα χόρτα και τα μυρωδικά μας και τα στραγγίζουμε περίπου 10 λεπτά σε σουρωτήρι πασπαλίζοντας τα πρώτα με αλάτι και πιέζοντας με τις παλάμες μας να μειωθεί ο όγκος τους.
- Στη συνέχεια τα ψιλοκόβουμε σε δίσκο κοπής ή στη χούφτα μας.
- Τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη λεκάνη. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το τριμμένο καρότο, τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί, ώστε να πλάθονται σε κεφτέδες.
- Παίρνουμε λίγο- λίγο το μείγμα -μια γεμάτη κουταλιά της σούπας- και το πλάθουμε σε πλατιούς κεφτέδες. Τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τους απολαμβάνουμε ζεστούς ή κρύους με προτεινόμενη Chutney sauce μήλο & κουρκουμά.
Καλή σας όρεξη…
Ευχαριστούμε το Green and Greek για το παραπάνω σχετικό άρθρο και τη συνταγή για Vegan Χορτοκεφτέδες με τσάτνεϊ γκότζι μπέρι.